Snoekvissen in Ierland

Boten

De aluminium visboten zijn ruim 16 voet (5 meter) lang en voorzien van een betrouwbare 4-takt buitenboordmotor. Dankzij de rompvorm en het lage gewicht van aluminium komen de boten in plané. De stabiliteit, de volgeschuimde banken en de hoge boorden maken deze boten veilig en comfortabel om in te vissen.

Alle boten hebben een vlakke vloer, waardoor u prettig in de boot staat en u bovendien uw visspullen droog kunt neerzetten. Regenwater en buiswater vindt zijn weg onder de vloer door naar de achterkant van de boot waar het water volautomatische wordt weggepompt door een lenspomp. U hoeft dus niet te hozen aan het begin van uw visdag en ook niet tijdens het vissen. De boten zijn verder voorzien van draaistoelen, Scotty hengelsteunen, een dieptemeter met hoge resolutie, roeispanen en een driftzak.

De Quicksilver 500 op snelheidDe 16 voets (5 meter) SeaNymphVlakke vloer en volop ruimteRuim en stabiel


Voor een bescheiden meerprijs huurt u een van de luxe aluminium boten, de Marine 17 Fish of de Crestliner Sportsman. De luxe boten zijn nog breder dan de standaard boten en daardoor extra ruim en zeer stabiel. De boten hebben verder een open vlakke vloer, waardoor heen en weer lopen van voor naar achter eenvoudig is. Bovendien beschikken deze boten een groot werpdek aan de voorkant, zodat u op een verhoging staat tijdens het werpend vissen, hetgeen ideaal is bij bijvoorbeeld het vissen met jerkbaits. Ook achterin deze boten bevindt zich een werpplateau. De boten hebben ook opbergruimtes. De vloer, het werpdek en de opbergruimtes zijn bekleed met tapijt/vinyl. Uiteraard beschikken deluxe boten over alle voorzieningen die de standaard boten hebben, zoals draaistoelen, Scotty hengelsteunen, een lenspomp, een dieptemeter met hoge resolutie, roeispanen en een driftzak.

De Marine 17FishMarine 17Fish, zeer stabiel door zijn extra breedteWerpdek met opbergvakken voor en achterOp het water
 
Crestliner SportsmanCrestliner SportsmanCrestliner SportsmanCrestliner Sportsman

 

Visgids

Snoekvissen in Ierland met visgids Ferdinand HeijermanSinds 1988 heb ik zeer veel tijd en moeite gestoken in het leren kennen van Lough Derg. Door de jaren heb ik in allerlei weersomstandigheden gevist, in alle jaargetijden en met de meest uiteenlopende vismethoden. Hierdoor heb ik een uitstekende kennis van het meer opgebouwd. Als u mij als visgids inhuurt, dan kunt u tegen een relatief gering bedrag profiteren van die jarenlange ervaring. Ik breng u naar de beste stekken en geef indien nodig tips en uitleg met de bedoeling uw vangstkansen op die dag en de dagen daarna te vergroten. Bovendien krijgt u van mij een unieke vangstgarantie (zie onderaan deze pagina).

Voor het gidsen gebruik ik mijn Tuffy 1760. Deze unieke boot is in Amerika gebouwd voor het vissen op de grote Amerikaanse meren. De boot is 535 cm lang en 220 cm breed en door deze afmetingen is hij zeer stabiel, ruim en veilig. De 70 pk 4-takt Suzuki zorgt ervoor dat ik u in korte tijd naar veel goede stekken kan brengen. De Tuffy is volledig voor het snoekvissen gebouwd en ingericht. De boot is van alle gemakken voorzien, zoals waterdichte opbergvakken en comfortabele stoelen. Uiteraard beschikt de boot over een electrische boegmotor met autopilot en alle benodigde electronika. Het werpdek voorin is groot en 2 personen kunnen daarop riant op staan vissen. Ook achterin de boot bevindt zich een werpdek. De speciale "deep-V" rompvorm zorgt voor een comfortabele rit op de golven, dus geen rugpijn tijdens het varen over de golven. Welkom aan boord!

De Tuffy 1760 perfect voor het snoekvissen op Lough DergRuim en comfortabel535 cm langEen groot werpdek voorin

 

Unieke vangstgarantie

Als u mij een dag inhuurt als visgids dan geef ik u vangstgarantie: als er geen snoek in de boot komt, dan hoeft u mij geen 180 te betalen voor de uren die ik heb gewerkt!

Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn de vangsten niet altijd evenredig verdeeld. Het kan zijn dat u er 5 vangt en uw vismaat 1 of niks, de volgende dag kan dat andersom zijn. Om die reden kan ik niet garanderen dat iedereen in de boot vis vangt. Ik garandeer dus alleen dat er minimaal door een van ons snoek wordt gevangen. Dat kunt u zijn, dat kan uw vismaat zijn en dat kan ik zelf zijn. Het liefst natuurlijk alledrie, dat komt gelukkig ook verreweg het meeste voor! Ik vis zelf meestal mee, dit verhoogt uw vangstkansen. Het garandeert namelijk dat we op de beste plekken komen en dat ik de hele dag 100% geconcentreerd ben om de boot nauwkeurig over de hotspots te sturen.

De vangstgarantie geldt niet:

  • bij weersomstandigheden die de vismogelijkheden beperken, zoals windkracht 6 of meer.
  • Als u adviezen van mij over het vissen volledig negeert en er daardoor naar mijn beoordeling een sterk verminderde kans op visvangst ontstaat