Snoekvissen in Ierland

Vliegen

Vliegen naar Ierland is snel en voordelig. De vlucht duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de route. Er zijn diverse routes en maatschappijen mogelijk. Hieronder staan de routes die het meest in aanmerking komen:

Met Aer Lingus Schiphol–Dublin   (dagelijks, 3x per dag)
Schiphol–Cork   (2x per dag, behalve: op zaterdag 1 x per dag)
Brussel–Dublin   (2x per dag, behalve: op zaterdag 1 x per dag)
Dusseldorf–Dublin   ( dagelijks, 2x per dag)
Met Ryanair     Schiphol–Dublin   (dagelijks, 4 x per dag) 
             

Eindhoven–Dublin   (dagelijks, 1x per dag)

Brussel–Dublin   (za 1x per dag, zo 2x per dag, overige dagen 3x per dag)
                                                 Charleroi–Dublin   (5 x per week, 1 x per dag)
Met Eurowings   Keulen–Dublin (4 x per week, 1x per dag)
Hamburg–Dublin (4 x per week, 1x per dag)

 

Van het vliegveld naar Killaloe

De afstand Dublin-Killaloe is 190 km, Cork-Killaloe is 150 km, Shannon Airport–Killaloe is 45 km. Van Dublin naar Killaloe is 95% snelweg en vanaf Cork rij je over matige wegen en door dorpjes. De reistijd is daarom vanaf Dublin hetzelfde als vanaf Cork en het rijdt wat prettiger.

Je kunt op zowel Dublin airport als Cork Airport een auto huren. Je kunt ook met de snelbus reizen.

 

Autohuur

De voordeligste autohuur boek je bij sites als www.cardelmar.de en www.rentalcars.com. Boek de autohuur van tevoren, dat is altijd voordeliger dan wanneer je ter plaatse na aankomst op het vliegveld pas een auto huurt!

 

De snelbus

Je kunt zowel vanaf Dublin als Cork met de snelbus reizen. Dit zijn moderne en comfortabele bussen met een grote opbergruimte onderin de bus voor bagage en hengelkokers, gratis wifi en in de meeste gevallen een toilet aan boord.

 

Met de snelbus vanaf Dublin: Met JJKavanaghs van Dublin Airport rechtstreeks met de snelbus naar het plaatsje Birdhill (vlakbij Killaloe). Dit is de reistijdentabel en u kan de tickets hier online boeken. De kosten van een busretourtje (45 dagen geldig) Dublin Airport-Birdhill zijn 30 euro p.p. Reistijd 3 uur en 15 minuten. Vanaf Birdhill kun je voor 10 euro met de taxi naar Killaloe (7 km).

Met de Eireagle bus van Citylink van Dublin Airport naar de halte Limerick-Castletroy-The Hurlers. Hier vindt u de reistijden (klik op de optie Limerick-Dublin Airport Eireagle) en boekt u de tickets. Reistijd 2 uur en 25 minuten. Vanaf de halte kunt u met de taxi naar Killaloe voor ongeveer 35 euro (23 km).

Met Buseireann van Dublin Airport naar de halte Nenagh Banba Square. Hier vindt u de reistijdentabel en kunt u tickets boeken. Reistijd 2 uur en 35 minuten. Vanaf Nenagh kun je met de taxi naar Killaloe voor ongeveer 28 euro (20 km).

 

Met de snelbus vanaf Cork Airport:

Vanaf Cork Airport kun je met de snelbus van Citylink naar Limerick (halte Henry Street) reizen. Een open retour kost ongeveer €24. Vanaf Limerick naar Killaloe is 26 km, hetgeen met een taxi kan worden afgelegd.

 

Tips:

  • Controleer bij een vroege vlucht op de vertrekdag of de bus wel vroeg genoeg vertrekt om op tijd op het vliegveld te zijn. Bedenk dat er maar 1 taxi chauffeur in het dorp is die soms de avond voor uw vertrek late ritjes heeft. Het kan dus voorkomen dat hij ’s morgens vroeg (voor 7 uur) niet kan ophalen! Kies daarom de vlucht het liefst zo dat u op de vertrekdag pas met de bus hoeft te vertrekken vanaf 8 uur ’s ochtends of later.
  • Het retour vervoer van een hengelkoker kost 80 euro bij Aer Lingus en 100 euro bij Ryanair. In het geval van een ruime hengelkoker kun je meestal met 1 koker volstaan voor 2-4 personen. Je kunt ook 2 hengelkokers met tape aan elkaar bevestigen, dat telt slechts als 1 koker en bovendien rolt het geheel dan niet zo snel weg! Een alternatief is om hengels bij me te huren.
  • De hengelkoker telt niet mee voor het gewicht van de ingecheckte bagage. Als je ruimte over hebt in de hengelkoker kun je dat dus benutten door er spullen bij in te stoppen!
  • Er wordt op luchthavens gesmeten met hengelkokers, ook als er "breekbaar" op staat. Stop je hengels dus in beschermhoesjes voor je ze in de koker stopt en zet ze klem in de koker met sokken o.i.d.
  • Lees de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij m.b.t. scherpe/gevaarlijke voorwerpen in de handbagage. Geen vislijn, haken, mesjes, nagelknippers etc in de handbagage!

 

 

 Bootovertochten

Er zijn 2 manieren om met je eigen auto per ferry naar Ierland te reizen: via Engeland of rechtstreeks vanaf Frankrijk.

  • Voor het reizen via Engeland komen P&O, Irish Ferries en Stena Line in aanmerking. Als je op genoemde websites onder "Landbridge" kijkt dan krijg je informatie over combinatietarieven die uit een overtocht van het vasteland naar Engeland en een overtocht van Engeland naar Ierland bestaan. Er zijn nog meer ferrymaatschappijen die van het vasteland naar Engeland varen en er is ook nog de mogelijkheid van de eurotunnel, maar deze mogelijkheden worden op de website van Irish Ferries bij de Landbridge-informatie genoemd. Het is aan te raden om goed te vergelijken want er kunnen nogal grote prijsverschillen voorkomen. Daarbij spelen zaken als het seizoen waarin gereisd wordt, de dag van de week waarop gereisd wordt en soms ook het tijdstip waarop gereisd wordt een rol.
  • Voor een overtocht rechtstreeks van Frankrijk naar Ierland kunt u terecht bij Irish Ferries of Brittany Ferries.

 

U kunt kiezen uit 2 soorten accommodatie: de Bed&Breakfast of een 4-persoons vakantiehuis.

 

Prijzen (2019)

Bed&Breakfast incl. dagelijks ontbijt en incl. boothuur: vanaf €460 p.p. per week (bij 2 personen per kamer en per boot).
Elke gewenste verblijfsduur is mogelijk, als u mij uw wensen doormailt, dan kan ik u meer zeggen over de kosten.

Vakantiehuis (zelf boeken) incl. boothuur: bij 4 personen en 2 boten vanaf €280 p.p. per week*

bij 2 personen en 1 boot vanaf €380 p.p. per week*

 

 

* afhankelijk van het type vakantiehuis en de periode, voor mogelijkheden: zie Uw Verblijfplaats

-Bij de visboten is standaard inbegrepen: een volle tank, reddingsvesten, dieptemeter, driftzak, roeispanen en een kaartje van het meer met stekkeninfo.

-Uitgebreide lunchpakketten incl. thermoskan koffie/thee kunnen worden verzorgd voor €10 per lunch.

-Voor taxi-transfer van het vliegveld of de bushalte naar Killaloe kan worden gezorgd.

-Hengelhuur is mogelijk, zware spinhengels met molen gevlochten lijn en onderlijn, 10 per hengel per dag, 40 per hengel per week (6 visdagen).

 

Visgids

Tegen een meerprijs van 180 per dag (dus €90,-  p.p. bij 2 personen) ga ik met u mee het water op als visgids. Als er een derde persoon mee gaat dan kost dit  40 extra. In plaats van de door u gehuurde boot gebruiken we dan mijn eigen comfortabele en snelle visboot, zodat we zoveel mogelijk goede stekken kunnen bevissen.

 

Dineren

In het dorp zijn diverse restaurants waar u uitstekend kunt eten. Voor een driegangen menu betaalt u rond de 25 euro.
Voor een uitgebreide prijslijst, inlichtingen of reserveringen kan je me hier bereiken:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 00353-872321430
Ferdinand Heijerman

Heeft u nog verdere vragen of wilt u informatie cq een prijslijstje aanvragen dan kunt u mij op de volgende wijze bereiken:

Per post :  Ferdinand Heijerman
                   Legane
                   Ballina/Killaloe
                   County Tipperary
                   Ierland
Telefoon :   00353 87 23 21 430
E-mail :      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.